Nastupni posjet veleposlanika Crne Gore u Republici Hrvatskoj Nj. E. Bore Vučinića

Slika /Vijesti2017/Veleposlanik CG slika.jpg

Dana 28. travnja 2017. godine ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Murganić, u nastupni je posjet primila veleposlanika Crne Gore u Republici Hrvatskoj  Nj. E. Boru Vučinića.

Nakon kratkog uvodnog upoznavanja, ministrica gđa Murganić i veleposlanik g. Vučinić razmijenili su informacije o aktualnoj političkoj situaciji u obje zemlje, te su se dotaknuli teme ulaska Crne Gore u Europsku uniju i članstva u NATO-u. Veleposlanik je naglasio kako bi im iznimno koristilo hrvatsko iskustvo prilikom pregovora i pristupanja Europskoj uniji, ali i iskustvo u provedbi obiteljske politike i zaštite djece u kojim područjima je Hrvatska vrlo uspješna.
 
Neke od tema razgovora bile su i demografski i trendovi, migracije stanovništva, iseljeništvo te obiteljske politike i važnost ulaganja u ljudski kapital. Ministrica gđa Murganić u tom je pogledu ukratko predstavila prioritete ove Vlade u području socijalne politike i demografije te mjere koje se namjeravaju poduzeti s ciljem daljnjeg osnaživanja obitelji te je posebno naglasila kako gospodarski rast bez adekvatne i snažne demografske politike ne obećava porast nataliteta.
 
Zaključno je naglašena važnost daljnjeg razvoja odnosa dviju prijateljskih zemalja koje dijele sličnosti manjih država te je dogovoreno razmatranje mogućnosti buduće suradnje kroz međuresorne susrete na različitim razina.

Pisane vijesti