Nastupni posjet Nj. E. Andreasa Wiedenhoffa, veleposlanika Republike Austrije u RH

Slika /Vijesti2017/2017-04-21.jpg

U petak, 21. travnja 2017. godine ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Murganić u nastupni je posjet primila veleposlanika Republike Austrije u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Andreasa Wiedenhoffa.

Veleposlanik i ministrica razmijenili su stajališta vezana uz pitanja socijalne politike i demografije, kao i načine daljnjeg unaprjeđenja politika u ovim relevantnim područjima.
 
Neke od tema rasprave bile su demografska obnova, stavljanje naglaska na značaj i osnaživanje obitelji te sveobuhvatnu pomoć obiteljima, provedba aktivne i kontinuirane obiteljske i pronatalitetne politike, uključujući provedbu mjera vezanih uz povećanje nataliteta, postizanje ravnoteže između poslovnog i privatnog života, smanjenje odljeva stanovništva, daljnji razvoj socijalnih usluga u zajednici te brigu za starije i nemoćne osobe.
Ministrica gđa Murganić upoznala je veleposlanika g. Wiedenhoffa s prioritetima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao i Vlade Republike Hrvatske u ovim područjima te s nizom mjera i aktivnosti koje se svakodnevno i predano provode.
 
Zaključno je istaknuto da su dodatni čimbenici za napredak, uz uključenost svih relevantnih dionika na svima razinama i u svim politikama, daljnje jačanje zajedničke suradnje na nacionalnoj i međunarodnoj razini, uključujući suradnju Austrije i Hrvatske te razmjena iskustava i dobrih praksi, uz uvažavanje nacionalnih specifičnosti.

Pisane vijesti